Eerste bijeenkomst

Geplaatst op 19-08-2023  -  Categorie: Algemeen

Eerste bijeenkomst

Zaterdag 19 augustus vond de eerste bijeenkomst plaats van de VNPD. We ontvingen de leden met een lunch. Ze konden ook een kijkje nemen bij het eerste Paralympische pop-up museum. Daarna volgde een officieel gedeelte. De leden hoorden hoe de vereniging tot stand is gekomen en kregen de eerste plannen te horen.

Eerste medaillewinnares kreeg de eerste pin opgespeld

Alle leden ontvingen een pin met daarop het logo van de vereniging. Zo kunnen ze laten zien dat ze aan de Paralympische Spelen hebben deelgenomen. De eerste pin werd opgespeld bij Delphine van Opdorp-Ariëns Kappers. Zij won in 1960 de eerste gouden medaille voor Nederland op de Paralympische Spelen.

 

vnpd190923-2

Na het officiële gedeelte was het tijd voor sport

De leden konden gaan kijken bij de basketbalwedstrijd Nederland-Duitsland om plek 3/4. Veel leden maakten van die mogelijkheid gebruik. Na een zinderende strijd wist Nederland het brons te winnen. De heren maakten het wel spannend. In het derde kwart stonden ze op een comfortabele voorsprong. Maar een mindere fase aan het begin van het vierde kwart zorgden ervoor dat het nog heel spannend werd. Duitsland kwam terug, Nederland stond nog maar met één punt voor. De laatste paar minuten was Nederland weer beter.

Na de wedstrijd stond in de lounge een drankje klaar

Na de wedstrijd konden de leden elkaar ontmoeten in de lounge. Natuurlijk was daar iets te drinken en te eten bij. Veel leden gebruikten die tijd om oude bekenden te spreken. En wie wilde, kon ook nog de finalewedstrijd van het basketbal bekijken. Deze wedstrijd ging tussen Engeland en Spanje.


 

 

VNPD

Vereniging van Nederlandse Paralympische Deelnemers

Postbus 302

6800 AH Arnhem

 

CONTACTGEGEVENS

ofni.[antispam].@vnpd.nl

06-54308362

 

SOCIALE MEDIA

OVER DEZE PAGINA

Wij proberen met uiterste zorg deze pagina weer te geven. Indien van toepassing wordt de naam van de fotograaf vermeld.

logo-vnpd-def-rgb-logo-color
 

ZOEKEN OP DEZE PAGINA